15. Jídelní lístky na 14. dubna 1912
10. 7. 2016
- Na výstavě k jídelní části nesporně patřily vystavené jídelní lístky. Je zajímavé číst, na co se mohli těšit pasažéři lodi, v té době netušící věcí příštích.
Na jídelním lístku pro 2. třídu byla tato nabídka:
Consomé z tapioky
Pečená treska, ostrá omáčka
Kuřecí kari s rýží
Jarní jehněčí, mátová omáčka
Pečený krocan, brusinková omáčka
Zelený hrášek a tuřínové pyré
Vařená rýže
Vařené a pečené brambory
Švestkový pudink
Vínové želé, kokosový sendvič
Americká zmrzlina
Míchané ořechy
Čerstvé ovoce
Sýrové krekry
Káva
Jídelní lístek pro 3. třídu
Zeleninová polévka
Vepřová pečeně na šalvěji a cibuli
Zelený hrášek
Vařené brambory
Krekry, čerstvý chléb
Švestkový pudink, sladká omáčka
Pomeranče,
Čaj
Hovězí ragú, brambory a nakládaná zelenina
Meruňky
Čerstvý chléb a máslo
Briošky s rozinkami
Čaj
Každý byl zvědav na to, jaké pokrmy byly na lístku 1. třídy, takže to nejlepší na konec:
Consomé Olga, Krémová ječmenná
Losos, omáčka Mousseline, okurka
Filet Mignon podle Lili
Kuřecí soté po lyonsku
Zelenina s morkem
Jehněčí s mátovou omáčkou
Pečená kachna, jablečné pyré
Svíčková, zámecké brambory
Římský punč
Pečená holoubátka s řeřichou
Studený chřest na kyselo
Paštička z foie gras (husích jater)
Celer
Waldorfský pudink
Broskve v želé z Chartreuse
Čokoládové a vanilkové banánky z odpalovaného těsta
Francouzská zmrzlina
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář